vinterhead2

Artikkelvisninger
523902

Verdenslansering på "myldringa"

1 skorækaffe

I samarbeid med Provianten Mandal AS har ljoslandshytta.no utviklet en kaffeblanding med tanke på de høyere strøk.

Som det heter på etiketten: " - for å nytes i klare, rene fjellområder i tynne luftlag og stille omgivelser."

Kaffen blir presentert på høst-myldringa til Ljosland 1041 hvor det blir delt ut 50 gratisposer til de fremmøtte.

 

Deler ut gratis kaffe 

Skorækaffe 2

Skoræ-kaffen har fått navn etter Åserals høyeste fjell, Skoræ. Dette ligger like vest for Ljosland og rager 1041 meter over havet. Ofte noe feilaktig referert til som Norges  sørligste fjell over 1000 meter. Noe uriktig da det finnes noen få topper like over 1000 meter i de samme områdene. Men av dem er Skoræ det høyeste.

Fjellpartiet er et yndet turmål både på sommer- og vinterføre. Samme fjell har også gitt navn til Ljoslands destinasjonsutviklingsprosjekt, Ljosland 1041, som avholder sitt allmøte (Myldring) lørdag 5. oktober.

For å lansere sin kaffe deler ljoslandshytta.no ut 50 gratisposer til de frammøtte. Halvparten av disse er hele bønner for maling, mens de øvrige 25 er malt med en grad mellom presskanne og filter slik at de kan brukes på begge metoder.

I tillegg er det malt opp noen kilo kokekaffe som skal serveres på eiendoms-salgsstanden lørdag og søndag ved lavvoene på Kvernevatn Aust.

Her har Lavvo-sør rigget opp to store lavvoer og vil servere lapper/sveler med rømme og syltetøy sammen med kruttsterk bålkaffe av samme sorten, slik det sømmer seg for en skikkelig fjellkaffe.

Høytvoksende kaffebønner

Det finnes foreløpig ingen planer om å anlegge kaffeplantasjer i Skoræ-området. Det er også å håpe på at de klimatiske forholdene heller ikke endrer seg i den retning at dette ville være mulig.

Vi har imidlertid lagt inn kriteriene for kaffeblaningen at "resepten" skal inneholde kaffe som vokser i slike høye strøk andre steder i verden. Her har vi valgt oss ut plantasjer fra Guatemala, Costa Rica og Ethiopia. Noe fusk for å beholde "jordforbindelsen" ligger i det hele på en sammenbinnende base fra Brasil og noe Sumatra for å ivareta en grad av sødme.

Ren Arabica-kaffe

KaffebønnerFor de som er noe bevandret i kaffeverdenen kan det opplyses at det kun er brukt bønner av Arabica-sorter. Disse er anerkjent som de mest etterspurte og mest kostbare kaffesorter i verden.

Kaffen er brent på Proviantens kaffe-brenneri i Mandal og nettopp lanseringsutgaven ble brent fra. kl 11.30 den 3. oktober, det vil si "ganske fersk".

Umiddelbart etter brenning ble den forseglet i egnede kaffeposer som vil bevare kaffens aroma på best mulig vis.

"All round-kaffe"

Utfordringen med å lage en kaffe som kan passe til de forskjellige kaffe-bryggermetoder kan være stor. Underliggende kan man si at den neppe kan konkurrere med spesialbrente typekaffer for espesso, presskanne, mocca, koke- eller traktekaffe. Vår kaffe vil oppleves forskjellig passende til de forskjellige metoder. Noen vil kanskje også finne den helt perfekt til sitt formål.

Selges på bestilling

Skoræ-kaffen skal kunne bestilles på ljoslandshytta.no etterhvert dersom den faller i smak. Vi vil også prøve å distribuere den ut hos våre kontakter og samarbeidspartnere. Hvordan dette blir er ikke avgjort, men det er klart at det er etterspørselen som bestemmer dette. Kaffe er ferskvare og for å beholde sin kvalitet skal det ikke gå månedsvis fra brenning til ferdig drikke.

Skoræ-kaffen er ingen billig-kaffe, men produsert for å tilfredsstille den kresne. Hva den vil koste i utsalg er enda vanskelig å si. Det kommer, som så mye annet an på etterspørsel og logistikk. Men lanseringsutgaven får du som sagt muligheten til å skaffe deg gratis på myldringen lørdag kveld.

Glad for tilbakemeldinger

ljoslandshytta.no håper kaffen vil falle i smak. Det kan være en grei gaveartikkel for de som kjenner Ljosland og Skoræ. Den er både unik og orginal og er med til å markedsføre de flotte områdene bygda omgir seg med. Ikke minst - den smaker godt.

Tilbakemelding kan gis på ljoslandshytta.no/Butikk og Service/Kontaktskjema; her.

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

terrengtransport

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 lundsneve

  Eikenhytter-logo-200x100 2

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

 landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur 

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit