vinterhead2

Artikkelvisninger
523898

Lørdag 26. april: 

Etterpåsketerapi hos Lavvo-liv på Bergehomman 

 

Publikum 4Ljoslandshytta og Ljosland Fjellstove drar til med en ekstrahelg som avrunding av vintersesongen.

Det er ikke sundt å stanse så brått og vi tror at fiskekakemaker og trubadur Jan Engervik vil være en fin overgang fra fjell til kyst.

Skiføre, sol, mat og lun underholdning i lune og eksotiske omgivelser er rette medisin.

Se flere bilder -->>HER<<--

Jan Engervik 2

 

Last inn plakat her     

Bestill billett her

 

 

 

Uforglemmelig vinter.

Vinteren 2013/14 vil foreløpig gå inn i historien som uforglemmelig i forhold til snømengder, føreforhold, uvær og sen påske. Kysten og sjølivet lokker, men det er viktig å sørge for en myk overgang slik at man ikke blir slitende med sendepresjoner og traumer fordi man ikke taklet overgangen slik man burde, smiler initiativtakerne til sensesonghelgen på Ljosland.

Derfor vil Ljoslandshyttas Lavvo-liv på Bergehomman (Lavvo-sør) og Ljosland Fjellstove stille med egen overgangsteraput, her i Jan Engeviks skikkelse. Han skal førsøke lede den mentale omstillingsprosessen fra fra fysisk- og psykisk fjellmodus i høyfjellet sørover ut mot den sørlandske kystsone.

Lavvo-liv på Bergehomman, som er etablissementnavnet på de tre sammenføyde lavvoene på Ljoslands vesthei, kan romme 70-160 personer ettersom man innreder. Denne kvelden tar man høyde for ca. 60-70 stk., men utvider dersom det blir behov.

Ljosland Skisenter har også varslet at trekkene er åpne og muligheter for bikini eller shortsantrekk absolutt er tilstede i utforbakkene. I år er det en unik mulighet til akkurat slike opplevelser.

 

Norskerenna: 750 muh. - Lavvo-liv: 750 moh.

750 moh. ligger Lavvo-sørs Lavvo-liv på Bergehomman på Ljosland i Åseral.

Like høyt over havet som Norskerenna er dyp - så der har vi den relasjonen, sier innehaver Salve Ljosland som sammen med Mikael Schlezinger på Ljosland Fjellstove gjerne tar sjansen på at mange vil benytte seg av denne muligheten til å si farvel til snø og fjell for i år. Men om noen skulle få en lengt etter klisterføre kan nok Ljosland tilby dette enda tre-fire uker utover.

 

Toretter + stovepizza

ReinsdyrfiletI den musikalske pausen fra litt over kl. 19:30 kan du få servert forhåndsbestilt reinsdyrfilet og karamellpudding eller pizza fra Ljosland Fjellstove. Lavvo-liv har en rekke varierte øltyper (32 sorter) røde og hvite viner eller musserende og Champagne for de som vil ha noe annet enn mineralvann.

En god kopp Skoræ-kaffe fra bålpanna vil smake god for den kaffetørste. 

 

 

Fiskekakemaker fra Lindesnes

Engervik fiskJan Engervik er kjent for mange som en formidler av lun og avslappende musikalsk humor. Innimellom de humoristiske temaene ligger det oftest en mer alvorlig undertone som peker på noen av samfunnets skavanker. Jan kalte seg helst for fiskekakemaker fra Lindesnes - men det var før. Han var tredje generasjons fiskematproduksjonssjef på Engervik Fiskemat på Furuholmen, som du passerer på vei ut mot Lindesnes fyr.

De siste tyve årene har han imidlertid livnært seg som musiker på heltid.  Det er vi alle glade for, ikke bare fordi at fiskekakene ble bedre og billigere, men særlig for de gode musikalske og verbale humørvibrasjonene vi har blitt tilgodesett med.

Havet, døden og kjærligheten var en samling han presenterte i 2009 og kan stå som eksempler på noe av det han har vært opptatt av. Hør bare selv.

Hvorvidt den internasjonale annerkjennelsen er i toppskiktet eller ikke skal vi ikke ta stilling til, men her hjemme blir han ofte gjenkjent både som fiskemat- og musikkmaker. Her snakker vi ikke om "sørlandsviser" i den forstand vi kjenner dem, men med en karakteristisk, ekte furuholmen-dialekt er det klart man får assosiasjoner til sjø og hav, kyst og sørland og litt sol og bølgeskvulp.

Men der stopper det også. Jan tar tak i noen av de små "samfunnsproblematikkene" som ligger og svever i sjela hos småby- og tettstedinnvånerne. Slike "småproblematikker" er det som kjent mange av og ikke minst er dobbeltmoralen et opplagt tema som går igjen, sammen med små sosiale og familiære viderverdigheter som vi helst ikke snakker så mye om.

 

Jan Engervik i Evert Taubes fotspor

Vinga fyr

En periode var Jan Engervik en utmerket tolker av vise- og balladerepertoaret til Evert Taube. Dette resulterte i en egen kabaret: "Så lenge skutan kan gå" noe han mestret nesten bedre enn Taube selv.

Den danske tekst- og musikkforfatteren Niels Hausgaard er også oversatt til "Lindesnesk" og har høstet mange lovord i Jans repertoar.

T.v.: Evert Taubes barndomhjem med Vinga Fyr i Bohuslen.

 

 

Her er et knippe youtube framførelser fra hans repertoar:

 

Å så jekk de' heilt greit - YouTube                  Først ein halltime - YouTube

Vals på Ängön - YouTube                                            Manden på risten - YouTube

Nagenbading - YouTube

 

FA EgelandLjoslandshytta AS benytter rørleggerfirmaet Finn og Albert Egeland AS, avd. Mandal til sine installasjoner.

Ta en telefon til Kristian Pedersen (911 85 310) dersom du har problemer med vann og sanitær eller ønsker kalkyler på nye installasjoner.

 

Jan Engervik

 

 

 

face-plakat

Våre anbefalte leverandører:

Lavvologo hvit25092013

Utleielavvoer fra lavvo-sør 

terrengtransport

HYTTELEVERANDØREN 

Eikås hytte og hus logo

 lundsneve

  Eikenhytter-logo-200x100 2

 Tor Fasseland logo

 _____________________________

 

 landskapsentreprenorene

 HytteHageservice

_____Hytte- & Hageservice_____

Bjønnåslia

Hyttefeltet på østsida. 

_____________________________

Dialekttempen for Ljosland 

 Dialekttampen

 _____________________________

  FA Egeland

_____________________________

thorsland elektro

_____________________________

Skinnsalg

P3209062

__________________

Løypeinfo: skisporet.no

_____________________________

Hva skjer på

minne-logo-250x74

_____________________

Treprodukter

logo 1

_____________________

Finn din tur 

DNT Sør

 

________________________________

 

Lefser, flatbrød o.a.  
Tørr bjørkeved  
Avgifter og gebyrer  
   
   


AVSTANDER til Ljosland 
Oslo 385 km
Arendal 195 km
Kristiansand 114 km
Mandal 102 km
Stavanger 229 km 

Del denne siden

Del på Facebook Del på Twitter Del på LinkedIn Del på MySpace

Webløsning ©2012-15 av Salit